Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    И защо ми кажи уволни гумата? Защото не е нормално да има вакум ли? Айде да си я върнеш обратно сега и другия път чети какво пише на капачката
    Скоро идва ред и на резервоара да изхвърли. Споко.
    И що всеки търси проблема там, дето не е. И всеки сменя, сменя, ама не знае що точно това сменя.
    Колега, провери си дебитомера и ако е аут - нов
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      А, на мен ми е ясно. Моите си работят добре и без да режа нищо. Щот не "отбирам" и чета тук таме и ... истинска литература. Или като не знам питам специалисти, а не майстори
      Ти отде знаеш че не ти е резнат пин 15
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Ти отде знаеш че не ти е резнат пин 15
        ХаХа, и аз това мислех да го питам...

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
          ХаХа, и аз това мислех да го питам...
          Хе, да ви отговарям ли и на двамата с Мъри?
          Мен също ми клатеше, пин 15 си е вързан. И сега само аз клатя
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Нети говоря за резервоара - той няма значение тук, Говоря ти за клапана на отдушника на картерните газове - той е и част от байпаса на дроселовата клапа. И ако заяжда вътре се получава това клатене. Или ако е омекнала пружината
            Да де разбрах за какво става дума.Просто по патя на логиката ако е заял клапана мотора си прави вакум и като ми е заял клапана на капачката неможе да взима въздух и става вакум .Поне така си мисля ама разбрах за какво ми говориш мерси ще го пробвам като я налегна да и сменям дебитомера.
            Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            И защо ми кажи уволни гумата? Защото не е нормално да има вакум ли? Айде да си я върнеш обратно сега и другия път чети какво пише на капачката
            Ми незнам какво пише на капачката ама имаше мн вакум вутре имам приятел със същата при него не е така като покарам и развия капачката имам чувството че ще ме драпне вътре и един като се исказа че така може да ми се вдлъбне резервоара и да си пробия капачката измислих по лесен начин.Че тва с резервоара съм го виждал на ауди и викам знам ли може да е вярно иначе си я пазя гумата ама без нея нямам вакум нз дали няма да ми прави мизерии по на татак ако я сложа

---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:13 ---------

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            И що всеки търси проблема там, дето не е. И всеки сменя, сменя, ама не знае що точно това сменя.
            Ми колега обясних защо съм я исхвърлил и не се тревожи за резервоара моита кола е бензинова няма да са отарва от него по мое мнение газта е за готвене ако ДВГ беше правен за газ щяха да го направят газов а не бензинов.Това че ни е скапана даржавата и караме на 86 за 3 лева литара е др тема и причина хората да си газифицират колите но това е за др тема
            Lancia Y-10-DEAD
            Fiat Tempra-EX
            alfa 156 1.8 TS

Comment

• Първоначално публикувано от redemer Покажи съобщение

Ми колега обясних защо съм я исхвърлил и не се тревожи за резервоара моита кола е бензинова няма да са отарва от него по мое мнение газта е за готвене ако ДВГ беше правен за газ щяха да го направят газов а не бензинов.Това че ни е скапана даржавата и караме на 86 за 3 лева литара е др тема и причина хората да си газифицират колите но това е за др тема
              Слагай гумата!!!
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

• И кво праим със вакума питам аз
                Lancia Y-10-DEAD
                Fiat Tempra-EX
                alfa 156 1.8 TS

Comment

И кво праим със вакума питам аз
                  Не ти требе да знаеш - колата си има грижа затова
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                    Не ти требе да знаеш - колата си има грижа затова
                    Да нестане като стафида след 3-4000км? че сас аудито това беше станало пък точно сега не ми се сменя и резервоар, А колкото до дебитомера записва по големи стоиности ама не е прекъснал още
                    Lancia Y-10-DEAD
                    Fiat Tempra-EX
                    alfa 156 1.8 TS

Comment

Да нестане като стафида след 3-4000км? че сас аудито това беше станало пък точно сега не ми се сменя и резервоар, А колкото до дебитомера записва по големи стоиности ама не е прекъснал още
                      Няма, не бой се. Това не е Ауди
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

• каква е системата за проветрение че моита май неработи като ти казвам наистина е мн як и фиата ми правеше някав вакум ама тва е може би два пати повече от оня
                        Lancia Y-10-DEAD
                        Fiat Tempra-EX
                        alfa 156 1.8 TS

Comment

каква е системата за проветрение че моита май неработи като ти казвам наистина е мн як и фиата ми правеше някав вакум ама тва е може би два пати повече от оня
                          Не ги сравнявай. Тук имаш клапан за изпаренията. Той ти вентилира резервоара и се управлява от ЕКУ-то. Освен да е блокирал.
                          Като преседи колата през нощта на сутринта пак ли има толкова голям вакум
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

• Сложих си гумата въпроса ми сега е имаш ли някаква снимка на тоя клапан да знам какво тарся?Че по тая кола сичко беше позамряло да зема да го проверя и него и да кажеш къде стои евентуално
                            Lancia Y-10-DEAD
                            Fiat Tempra-EX
                            alfa 156 1.8 TS

Comment

Сложих си гумата въпроса ми сега е имаш ли някаква снимка на тоя клапан да знам какво тарся?Че по тая кола сичко беше позамряло да зема да го проверя и него и да кажеш къде стои евентуално
                              Fuel vapour recovery solenoid L10 allows fuel vapours to pass through to the engine intake where they join the mixture entering the combustion chamber. The valve L10 , supplied by the main relay J10 , is opened by the control unit when the engine is under load via a duty-cycle signal from pin 34 of connector B of M10 .

Намира се отляво на двигателя, от задната му страна
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

• Аха мерси за инфото а ако това се е баталясало може ли да неиска да варви от тая работа?Че гледам пи6е че тая макина се задаиства когато двигатела се натовари и му убогатява сместа.Ако е блокирало и не обогатява ще има ли усезаем ефект или сичко си е на хартия само?
                                Last edited by redemer; d.m.y г., 20:50.
                                Lancia Y-10-DEAD
                                Fiat Tempra-EX
                                alfa 156 1.8 TS

Comment

Working...
                                X